[FOTO] Predstava “Umišljenji bolesnik” oduševila prepuni HKC

DSC_0074

Sinoć u 19 sati  u Hrvatskom kulturnom centru Nova Bila odigrana je predstava “Umišljenji bolesnik” Jean-Baptiste Poquelin Molière u režiji Anele Križanac. Ovu urnebesnu komediju izveo je studentski teatar Franjevačke teologije u Sarajevu, a prostor HKC-a bio je premali za 50-ak gledatelja koji nisu uspjeli pronaći svoje mjesto.

Tekst predstave je vrlo aktualan jer govori o čovjekovoj ovisnosti o farmaceutskim pripravcima koji najčešće više odmažu nego li pomažu. Glumci studentskoga teatra Franjevačke teologije iz Sarajeva prvi puta su gostovali u HKC-u, ali se nadamo da će nas opet posjetiti.

Presretna sam i još uvijek ushićena od uzbuđenja jer predstava je oduševila publiku u mome HKC-u. Priželjkivala sam takav scenarij, ali sam se i pribojavala, no stvarna slika nadišla je sva moja očekivanja. Dobila sam toliko iskrenih čestitki. Moja predstava, u ovom depresivnom vremenu, nasmijala je toliko ljudi. Teško je pronaći riječi koje bi oslikale moje zadovoljstvo. Zidovi HKC-a sinoć su bili tijesni da prime sve one koji su željeli vidjeti predstavu, rekla je za portal NovaBila.info Anela Križanac.

U predstavi su igrali: Silvio Zlatarević, Anela Križanac, Ana Jukić, Gabrijela Tominac, Mislav Jozić, Oliver Livančić, Antonio Baketarić, Josip Jazvić, Mijo Ljubos i Marko Čuturić.
Glazba: Nikola Matošević.
Svjetlo: Vinćenc Kajtazi.
Asistent: Stjepan Lukašević.

NovaBila.info | Mario Debeljak
Slike: Kenan Kavazović

Možda Vas zanima...

Comments

comments

Morate biti prijavljeni da biste napisali komentar. Prijava

Ostavite komentar