FOTO: Uspješno održan prvi rally u Novoj Biloj

DSC08105

U Novoj Biloj u organizaciji Auto kluba „Mladost“ iz Novog Travnika održan je ocjenski ispit spretnosti vožnje, poznatiji kao rally. Vozači su se natjecali u spretnosti upravljanja motornim vozilom u četiri klase i pokazali svoje umijeće vožnje na četiri točka.

U klasi IV prvo mjesto osvojio je Adis Julardžija iz SAK Komotin Jajce, dok je drugo mjesto zauzeo Muamer Julardžija iz EMM Jajce, a treće mjesto pripalo je Salki Duranoviću iz SAK Komotin Jajce.

U klasi III (od 1.601 do 2.000 ccm) prvo mjesto osvojio je Mirko Bagarić iz AK „Mladost“ iz Novog Travnika, dok je drugo mjesto zauzeo Nedim Atiković, član „TUZAMK“ iz Tuzle, a treće mjesto u klasi III pripalo je Draganu Lovrenoviću iz AK „Mladost“ iz Novog Travnika.

U klasi II (od 1.301 do 1.600 ccm) prvo mjesto osvojio je Nihad Atiković član  „TUZAMK“ iz Tuzle, dok je drugo mjesto zauzeo Muhamed Šporo, član AK „Jajce“, a treće mjesto u klasi II pripalo je Merimu Julardžiji iz EMM Jajce.

U klasi I (do 1.300 ccm) prvo mjesto osvojio je Zlatan Dželilović iz EMM Jajce, dok je drugo mjesto zauzeo Alija Karabašić iz SAK Komotin Jajce, a treće mjesto u klasi I pripalo je Mesudu Krpo iz AK Jajce.

Posebno priznanje od organizatora dobio je Muriz Žabić kao najstariji natjecatelj i Muamer Julardžija kao najmlađi natjecatelj.

Ekipni pobjednik rally trke u Novoj Biloj je EMM Jajce, dok je drugoplasirani SAK “Komotin” iz Jajca te trećeplasirani TUZAMK iz Tuzle.

© NovaBila.info

/Pogledajte fotogaleriju, ‘lajkate’ i podijelite na profil./ 

Možda Vas zanima...

Comments

comments

Morate biti prijavljeni da biste napisali komentar. Prijava

Ostavite komentar