Od sutra sve toplije vrijeme, od sutra toplije, za vikend do 20 stupnjeva

28f4477fa68c40239d74d19e6412750f

Prema podacima prognostičkih modela, u razdoblju od 13. ožujka  do 19. ožujka, u Bosni i Hercegovini se očekuje stabilnije vrijeme, bez većih padavina, uz duže sunčane intervale i osjetnije zatopljenje.

Kako je priopćeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, na samom početku tjedna još uvijek će se zadržati djelomično nestabilne vremenske prilike, sa slabijim izgledima za padaline, pretežno u središnjoj i istočnoj Bosni. Nakon toga, od utorka će iz dana u dan biti toplije, s više sunca i postepenim porastom temperatura zraka, osobito maksimalnih vrijednosti.

Jutra i večeri će i dalje biti relativno svježi s temperaturama od -2 do 3 °C u unutrašnjosti, na jugu od 0 do 6, prema kraju tjedna nekoliko stupnjeva više.

Ovo toplije i stabilnije razdoblje pred nama kulminirat će u dane vikenda, kada bi maksimalne dnevne temperature u unutrašnjosti mogle dostići od 14 do 16 °C, u Hercegovini od 18 do 20 °C.

Za prvi dan vikenda je izgledno i kratkotrajno prolazno naoblačenje praćeno slabijim padavinama u dijelu Bosne.

U drugom dijelu prognoziranog razdoblja od 20. ožujka nadalje, prema aktualnim sinoptičkim kartama, izgledno je pogoršanje vremenskih prilika, uz ne suviše jake padavine, pri čemu se temperature neće značajnije mijenjati, priopćeno je iz FHMZ-a.

Možda Vas zanima...

Comments

comments


.

Stisnite 'lajk' i pratite portal NovaBila.info i na Facebooku.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply