Neviđena potjera u Bugojnu: Uhićen dok je bježao u ukradenom bageru

bager

Policija iz Bugojna uhitila je jučer Azema T. iz ovog grada zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe, točnije da je sa gradilišta u ulici Vrbas naselje ukrao radnu mašinu – utovarivač.

Kako smo saznali u MUP-u SBK-a krađa se dogodila jedan sat iza ponoći kada je policijskoj stanici u Bugojnu prijavljeno da je sa gradilišta nestala radna mašina koja je inače u vlasništvu poduzeća Ben.Mo. company iz Bugojna.

Naime, osumnjičeni za krađu je pretpostavio da vlasnik mašine neće uočiti da ona nije na gradilištu do samog jutra te da će se sigurno moći udaljiti sa svojim plijenom.

Međutim, odmah je prijavljen nestanak bagera, a policijske patrole su blokirale uže gradsko područje te pretražili teren sa ciljem lociranja, otkrivanja i hvatanja kradljivca.

Samo petnaestak minuta kasnije, na dionici magistralne ceste Bugojno – Donji Vakuf, u mjestu Čaušlije, zaustavljen je ukradeni bager kojim je upravljao A.T.

On je odmah uhićen i nad njim je provedena kriminalistička obrada, te je i priznao krađu.

Očevid su obavili pripadnici kriminalističke policije Policijske uprave Bugojno, koji poduzimaju i druge zakonom propisane mjere i radnje na kompletiranju predmeta.

/faktor.ba/

Možda Vas zanima...

Comments

comments

Morate biti prijavljeni da biste napisali komentar. Prijava

Ostavite komentar